2Italiaanse worstenvel verwijderd, in grove stukken
700mltomatenpassata
200mlculinaire room20% vet
500gaardappelgnocchivers of uit de koeling
Parmezaanse kaashandvol, geraspt
1bolmozzarellalosgescheurd
basilicumenkele blaadjes voor afwerking
basics
olijfolie
Instructies
Snijd de puntpaprika’s in reepjes. Verwijder het vel van de worsten en snijd het vlees in grove stukken.
Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot. Voeg het worstvlees toe en bak rul. Kruid royaal met Santa Maria Basil & Garlic.
Voeg de paprika toe en laat 10 minuten meestoven tot ze zachter worden.
Voeg de tomatenpassata toe, spoel de fles uit met een klein beetje water en giet dat erbij. Roer er ook de culinaire room onder en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
Voeg de gnocchi rechtstreeks toe aan de saus en laat zachtjes garen tot ze gaar zijn (volg verpakkingstijd, meestal 2-3 minuten).
Haal van het vuur, voeg een handvol Parmezaanse kaas toe en laat smelten in de saus.
Serveer in diepe borden. Werk af met mozzarella, verse basilicumblaadjes en eventueel nog wat extra Santa Maria Basil & Garlic.