Pinsa is het Italiaanse broertje van pizza, maar dan luchtiger, krokanter én sneller klaar. Dankzij de kant-en-klare bodem van @pinsami_be heb je in enkele minuten een heerlijke lunch op tafel.
Deze versie met geroosterde courgette, romige ricotta en zoute coppa is eenvoudig maar vol smaak. Perfect als lichte maaltijd of als originele weekendlunch.
Pinsa met courgette, ricotta en coppa
Voorbereiding 10 minuten min
Koken 5 minuten min
Totaal 15 minuten min
Gang Appetizer, Hapje, Hoofdgerecht, Main Course, Voorgerecht
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 1 pinsa bodem Pinsami
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
- 200 g ricotta
- 5 plakjes coppa
basics
- olijfolie
- peper
- zout
- chili flakes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de knoflook in grove stukjes & de courgette in plakjes.
- Neem een ovenschaal, bedek met bakpapier en leg daarop de courgettes. Besprenkel met olijfolie en kruid met de knoflook, zout, peper & chiliflakes. Plaats in de oven voor 15 à 20 minuten.
- Haal uit de oven, verhoog naar 250 graden (of de maximumtemperatuur van je oven) en bak je Pinsami op een ovenrooster tot hij goudbruin is (een 5-tal minuten max).
- Haal uit de oven, spreid de ricotta op de bodem, voeg de plakjes courgette toe en de plakjes coppa en serveren maar!
Video
Notities
Geen coppa in huis? Je kan dit ook maken met prosciutto, pancetta of vegetarisch met gegrilde paprika. Voeg eventueel wat citroenzeste toe voor extra frisheid.