Pistache Panna Cotta
Voorbereiding 15 minuten min
Koken 10 minuten min
Opstijftijd 2 uur uur
Totaal 2 uur uur 25 minuten min
Gang Dessert
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
Ingrediëntenlijst
- 2 eetlepels pistachepasta
- 250 ml volle room
- 60 g gecondenseerde melk
- 2 g gelatine ongeveer 2 blaadjes
- een snuifje zout
Voor de afwerking
- enkele pistachenoten gebroken
- chocolade geraspte of schilfers
Instructies
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Breng de room aan de kook. Zet het vuur uit zodra het kookpunt is bereikt.
- Haal de gelatineblaadjes uit het water, wring ze uit en voeg ze toe aan de hete room. Meng tot een homogeen mengsel.
- Voeg de gecondenseerde melk en pistachecrème toe en meng tot één geheel.
- Voeg een klein snuifje zout toe en giet het mengsel in glaasjes.
- Laat de panna cotta minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer met gebroken pistachenoten en wat geraspte chocolade.
Video
Notities
Dit dessert kan voorbereid worden tot 24 uur voor het opdienen. Zorg dat het goed afgedekt is in de koelkast.