Pistache panna cotta

4 glazen pistache panna cotta
Pistache Panna Cotta
Voorbereiding 15 minuten
Koken 10 minuten
Opstijftijd 2 uur
Totaal 2 uur 25 minuten
Gang Dessert
Keuken Italian
porties 4 personen

Ingrediënten
  

Ingrediëntenlijst

  • 2 eetlepels pistachepasta
  • 250 ml volle room
  • 60 g gecondenseerde melk
  • 2 g gelatine ongeveer 2 blaadjes
  • een snuifje zout

Voor de afwerking

  • enkele pistachenoten gebroken
  • chocolade geraspte of schilfers

Instructies
 

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Breng de room aan de kook. Zet het vuur uit zodra het kookpunt is bereikt.
  • Haal de gelatineblaadjes uit het water, wring ze uit en voeg ze toe aan de hete room. Meng tot een homogeen mengsel.
  • Voeg de gecondenseerde melk en pistachecrème toe en meng tot één geheel.
  • Voeg een klein snuifje zout toe en giet het mengsel in glaasjes.
  • Laat de panna cotta minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Serveer met gebroken pistachenoten en wat geraspte chocolade.

Notities

Dit dessert kan voorbereid worden tot 24 uur voor het opdienen. Zorg dat het goed afgedekt is in de koelkast.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩