Ga terug
+ servings
Pistache Panna Cotta
Voorbereiding 15 minuten
Koken 10 minuten
Opstijftijd 2 uur
Totaal 2 uur 25 minuten
Gang Dessert
Keuken Italian
porties 4 personen

Ingrediënten
  

Ingrediëntenlijst

  • 2 eetlepels pistachepasta
  • 250 ml volle room
  • 60 g gecondenseerde melk
  • 2 g gelatine ongeveer 2 blaadjes
  • een snuifje zout

Voor de afwerking

  • enkele pistachenoten gebroken
  • chocolade geraspte of schilfers

Instructies
 

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Breng de room aan de kook. Zet het vuur uit zodra het kookpunt is bereikt.
  • Haal de gelatineblaadjes uit het water, wring ze uit en voeg ze toe aan de hete room. Meng tot een homogeen mengsel.
  • Voeg de gecondenseerde melk en pistachecrème toe en meng tot één geheel.
  • Voeg een klein snuifje zout toe en giet het mengsel in glaasjes.
  • Laat de panna cotta minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Serveer met gebroken pistachenoten en wat geraspte chocolade.

Notities

Dit dessert kan voorbereid worden tot 24 uur voor het opdienen. Zorg dat het goed afgedekt is in de koelkast.