Pasta caponata met burrata

pasta caponata met burrata

Een cafe zonder bier. Da’s als een Siciliaans enonna zonder een eigen caponata-recept. Impossibile. 🤌

Vandaag verwerken we het recept van mijn mama in een zalige pasta. 🥰

Pasta caponata met burrata
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stengels selder
  • 1 ui
  • 200 g kerstomaten
  • 2 aubergines
  • 2 el rozijnen
  • 3 el olijven
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 250 g pasta
  • 1 burrata

Basics

  • basilicumblaadjes
  • witte wijnazijn
  • zout
  • suiker

Instructies
 

  • Snijd de aubergines, selder, ajuin & kerstomaten in grove stukken.
  • Stoof de ajuin & selder. Voeg de kerstomaten toe samen met de olijven, rozijnen & basilicum. Laat het geheel een kwartiertje sudderen op een laag vuurtje.
  • Frituur de aubergines in een neutrale olie tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Meng alles met elkaar en kruid bij met suiker, witte wijnazijn, zout & geroosterde pijnboompitten.
  • Kook de pasta, voeg rechtstreeks toe bij de caponata en meng goed met elkaar. Serveer met een bol burrata en buon appetito!

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩