Een cafe zonder bier. Da’s als een Siciliaans enonna zonder een eigen caponata-recept. Impossibile. 🤌
Vandaag verwerken we het recept van mijn mama in een zalige pasta. 🥰
Pasta caponata met burrata
Koken 1 uur uur
Totaal 1 uur uur
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 2 stengels selder
- 1 ui
- 200 g kerstomaten
- 2 aubergines
- 2 el rozijnen
- 3 el olijven
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- 250 g pasta
- 1 burrata
Basics
- basilicumblaadjes
- witte wijnazijn
- zout
- suiker
Instructies
- Snijd de aubergines, selder, ajuin & kerstomaten in grove stukken.
- Stoof de ajuin & selder. Voeg de kerstomaten toe samen met de olijven, rozijnen & basilicum. Laat het geheel een kwartiertje sudderen op een laag vuurtje.
- Frituur de aubergines in een neutrale olie tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
- Meng alles met elkaar en kruid bij met suiker, witte wijnazijn, zout & geroosterde pijnboompitten.
- Kook de pasta, voeg rechtstreeks toe bij de caponata en meng goed met elkaar. Serveer met een bol burrata en buon appetito!