Op 8 september maken we dit gerecht klaar om af te halen. Alle pasta wordt door ons met de hand gemaakt.
Zin in? Alle info hier.
Pappardelle alla norcina
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 250 g pappardelle
- 500 ml room
- 200 g Venkelworst
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
- 1 glas witte wijn
- 50 g Pecorino Romano
- olijfolie
- peper
- zout
- tijm
Instructies
- Snijd de sjalot fijn en plet de look. Stoof aan in olijfolie.
- Voeg het gehakt toe en optioneel wat tijm voor de smaak. Bak rul.
- Blus met witte wijn en laat uitkoken. Voeg daarna de room toe.
- Laat het geheel even inkoken. Kook ondertussen de pappardelle gaar in goed gezouten water.
- Kruid de saus bij naar smaak met peper & zout.
- Schep de pappardelle rechtstreeks over in de saus. Voeg ook de pecorino toe en nog wat pastawater.
- Verhoog het vuur en laat het geheel een drietal minuten inkoken terwijl je regelmatig opschudt.
- Serveer royaal met zwarte peper.