One-pot pittige ‘nduja kip

One-pot kip 'nduja
One-pot ‘nduja kip
Koken 30 min
Totaal 30 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g kippendijen
  • 500 g krielaardappelen
  • 1 el 'nduja afhankelijk van hoe spicy je het wilt
  • 1/2 gele ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • Basilicum
  • 200 ml kippenfond of bouilon
  • 100 g mascarpone
  • Kippenkruiden
  • Boter

Instructies
 

  • Kruid de kip langs alle kanten met wat kippenkruiden.
  • Neem een ruime, diepe pan. Doe er een klont boter in en bak er de kip langs alle kanten goudbruin in.
  • Haal de kip uit de pan. Doe er een scheutje olijfolie in en stoof de ui & de look aan. Voeg de 'nduja toe en laat even meebakken. Blus het geheel met de kippenfond. Voeg de mascarpone & basilicum toe en roer goed door.
  • Snijd de krieltjes in halfjes of kwartjes en voeg ze toe aan de pan samen met de kip. Roer goed door elkaar en laat nog 20 minuten (of tot de krieltjes gaar zijn) bakken in de oven op 200 graden.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩