Dit gerecht werd gemaakt in samenwerking met Delhaize.
Mezzelune met burratapesto & crumble van ham
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 1 burrata
- 500 g Mezzelune Bertagni met prosicutto di Parma & Parmigiano Reggiano te vinden in Delhaize
- 50 g coppa di Parma
- 2 el amandelschilfers
- 1 broccoli
Basics
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Instructies
- Kook de broccoli gaar & toast de amandelschilfers.
- Bedek een ovenschaal met bakpapier en verspreid daarover de coppa di Parma. Bak een tiental minuten op 200° C tot ze mooi krokant zijn.
- Kook de ravioli gaar in goed gezouten water.
- Voeg de broccoli, amandelschilfers & burrata samen en mix glad. Kruid bij met peper & zout. Voeg een klein beetje olijfolie om het geheel wat gladder te maken. Je kan eventueel ook nog een teentje look toevoegen voor wat extra smaak. Overdrijf er niet mee want rauwe look smaakt heel erg door!
- Schep de ravioli rechtstreeks over bij de pesto. Schud het geheel op boven het vuur.
- Verkruimel de ham en gebruik om het gerecht mee af te werken. Verkruimel eventueel ook nog wat geroosterde amandelschilfers.