Hoe cute zijn deze aardappelroosjes? 😍 Het voorbereidend werk is maar een tiental minuten. Daarna hoef je ze gewoon in de oven te plaatsen en te serveren aan je gasten.
Aardappelroosjes
Voorbereiding 10 minuten min
Koken 1 uur uur
Totaal 1 uur uur 10 minuten min
Gang Main Course, Side Dish
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 4 aardappelen
- 16 plakjes spek
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- Pecorino Romano
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze daarna in dunne schijfjes met een mandoline.
- Meng de aardappelschijfjes met olijfolie, Italiaanse kruiden en een klein beetje pecorino romano.
- Leg twee plakjes spek overlappend op elkaar. Leg daarop schijfjes aardappel. Rol ze op tot roosjes.
- Zet de roosjes in een cupcakevorm zodat ze niet meteen loskomen. Bak 30 minuten op 200° C. Dek daarna de roosjes af met zilverpapier tegen het verbranden en bak nogmaals 30 minuten op 200° C.