Aardappelroosjes

aardappelroosjes

Hoe cute zijn deze aardappelroosjes? 😍 Het voorbereidend werk is maar een tiental minuten. Daarna hoef je ze gewoon in de oven te plaatsen en te serveren aan je gasten.

Aardappelroosjes
Voorbereiding 10 min
Koken 1 uur
Totaal 1 uur 10 min
Gang Main Course, Side Dish
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 aardappelen
  • 16 plakjes spek
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Pecorino Romano

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze daarna in dunne schijfjes met een mandoline.
  • Meng de aardappelschijfjes met olijfolie, Italiaanse kruiden en een klein beetje pecorino romano.
  • Leg twee plakjes spek overlappend op elkaar. Leg daarop schijfjes aardappel. Rol ze op tot roosjes.
  • Zet de roosjes in een cupcakevorm zodat ze niet meteen loskomen. Bak 30 minuten op 200° C. Dek daarna de roosjes af met zilverpapier tegen het verbranden en bak nogmaals 30 minuten op 200° C.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩