Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti puttanesca header

Spaghetti Puttanesca. Letterlijk vertaald als “spaghetti van de hoeren”. Waarom precies?

Eén van de legendes vertelt namelijk dat deze pasta zo snel klaar is dat de Italiaanse dames van plezier ‘m klonden klaarmaken tussen twee klanten door. 😅

De pasta zou ontstaan zijn in de regio rond Napoli bij het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Het recept? Dat vind je hieronder!

Spaghetti alla puttanesca
Koken 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 50 g ansjovis met kappers
  • 20 zwarte olijven
  • olijfolie
  • chiliflakes
  • 250 g spaghetti
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g kerstomaten
  • peterselie

Instructies
 

  • Snijd de ansjovis, kappers & olijven fijn. Bak aan in een zeer royale scheut olijfolie samen met de tenen look en een theelepel chiliflakes. Je hoeft de look niet fijn te snijden.
  • Voeg de tomaten toe, dek af en laat sudderen op een middelhoog vuur tot de tomaten volledig zacht zijn geworden.
  • Kook de spaghetti 2 minuten minder dan op de verpakking in goed gezouten water. Schep met een schuimspaan over in de saus. Voeg ook minstens 1 pollepel pastawater toe.
  • Schud het geheel op en serveer met fijne peterselie.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩