IngrediΓ«nten (2 personen):
- 2 lamsfilets
- 1 sjalot
- 250g mini groene asperges
- 250g mini witte asperges
- 150g risottorijst
- 1 dl witte wijn
- 500 ml groentenbouillon
- 100g parmezaanse kaas
- 1 citroen
- olijfolie
- peper
- zout
Bereidingswijze:
Snipper de sjalot fijn en stoof aan in een ruime kookpot met wat olijfolie
Voeg de risottorijst toe en laat samen met de sjalotten even aanbakken.
Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg meteen daarna de bouillon en de asperges toe. Laat het vocht rustig inkoken. Roer af en toe eens zodat de onderkant niet aanbakt.
Kruid het lam met peper en zout. Bak het lam rosΓ© in olijfolie of een klontje boter.
Als de bouillon volledig ingekookt is, roer je er de parmezaanse kaas onder en het sap van een halve citroen. Kruid het geheel af met peper zout.
Snijd het lam in fijne plakjes en dresseer alles op een bordje. Smakelijk!