Panzerotti met spek, champignons & mozzarella

panzerotti header

Met mini-pizzadeegjes kunt ge zoveel meer dan pizza’s maken. In Italië noemen ze deze ook wel panzerotti en vullen ze hem met allerlei lekkers.

Wij kiezen voor een simpele maar fantastische vulling met spek & champignons. Voor wat extra pit kozen we de “pizza a casa arrabiata” van Elvea als tomatensaus. 🤤

Panzerotti met tomatenvulling
Totaal 30 minuten
Gang Side Dish
Keuken Italian
Porties 12 mini-pizza’s

Ingrediënten
  

  • 10 mini pizzadeegjes Herta
  • 250 ml tomatensaus voor pizza
  • 100 g mozzarella
  • 100 g ham
  • 2 dikke champignons
  • oregano
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de ham & champignons in kleine reepjes
  • Meng iets meer dan de helft van de tomatensaus met de ham, champignons & mozzarella. Kruid bij met oregano, peper & zout.
  • Leg een beetje van de vulling in het midden van een pizzadeegje. Plooi toe en druk met een vork de randen aan zodat er niets van de vulling kan ontsnappen.
  • Bestrijk met de rest van de tomatensaus de bovenkant van de pizzadeegjes zodat ze niet verbranden in de oven.
  • Bak 10 à 15 minuten af op 220° C in een voorverwarmde oven.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩