Cheesy risotto met champignons

Cheesy risotto met champignons

Op zoek naar een smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is en gegarandeerd indruk maakt? Deze romige risotto met Italiaanse worst, paddenstoelen en Flandrienkaas is de perfecte combinatie van hartig en vol van smaak.

Met een bereidingstijd van slechts 35 minuten zet je een echt feestmaal op tafel voor 4 personen. Ideaal voor doordeweeks of een gezellig etentje. Ontdek het recept hieronder en laat je keuken vullen met de onweerstaanbare geur van dit Italiaanse topgerecht!

Cheesy risotto met champignons
Koken 35 minuten
Totaal 35 minuten
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 g geraspe kaas (Flandrien Jong, Cheddar, …)
  • 300 g risottorijst
  • 400 g (Italiaanse) worst
  • 800 ml rundsfond of bouillon
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g paddenstoelenmix
  • 1 glas witte wijn
  • peterselie

Basics

  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • boter

Instructies
 

  • Snij de ui & look fijn. Stoof aan in olijfolie. Voeg de risotto toe, laat meestoven & blus met de witte wijn.
  • Kook de wijn uit, voeg de helft van de fond toe en laat inkoken. Voeg beetje bij beetje de rest van de fond toe tot de rijst gaar is.
  • Snijd de paddenstoelen in hapklare stukken. Smelt boter in een pan, ontdoe de worst van z'n vel en breek ze in stukken in de pan. Bak tot ze bijna gaar is, voeg de paddenstoelen aan en stoof tot alles gaar is.
  • Zet het vuur uit, rasp de Flandrien Jong in de risotto en roer goed door. De kaas zal mooi smelten tot een heerlijk cheesy geheel.
  • Voeg de paddenstoelen en worst toe, roer nogmaals door en werk af met fijngesneden peterselie. Smakelijk!

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩