Kipsaté met pinda

Kip pinda food fotografie op mijn talloor

Ingrediënten (2 personen):

  • 300g kippenblokjes
  • 400g bloemkoolrijst (diepvries)
  • 3 el pindakaas
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • sesamzaad
  • extra ketjap manis om te marineren

Bereidingswijze:

Leg de kippenblokjes een uurtje voordien te marineren in ketjap manis. Spies de blokjes nadien op een satéstokken en bak gaar in de grillpan.

Neem een sauspannetje en doe de kokosmelk, pindakaas, honing, sojasaus, ketjap manis en limoensap erin. Laat koken tot een egale saus.

Kook de bloemkoolrijst gaar zoals aangegeven op de verpakking en serveer ze samen met de pindasaus en de kipsaté. Werk af met geroosterde sesamzaadjes.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩