IngrediΓ«nten (4 personen):
- 500g kippengehakt
- 4 hamburgerbroodjes
- 100g geraspte wortel
- 100g geraspte witte kool
- 1 appel
- 3 lente uitjes
- 2 tenen knoflook
- 1 cm gember
- 2 tl vissaus
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl currypoeder
- sriracha
- mayonaise
Bereidingswijze:
Doe het gehakt in een kom en meng er fijngesneden look, gember en lente ui door. Voeg hierbij de vissaus en de cayennepeper en meng goed door elkaar. Maak vier hamburgers van het mengsel en bak deze eerst op een middelhoog vuur goudbruin. Nadien kan je het vuur wat zachter zetten om de kern verder te laten garen.
Meng de wortel met de witte kool in een andere kom en doe hierbij wat mayonaise, curry en fijngesneden appelblokjes. Werk af met peper, zout en een theelepel witte wijnazijn.
Leg de hamburgerbroodjes even in de oven of tussen de grill om ze wat crispy te maken. Maak intussen de burgersaus door sriracha te mengen met wat mayonaise. Gebruik niet te veel sriracha als je niet houdt van tΓ© pikant.
Van zodra de broodjes crispy zijn, smeer je er langs beide kanten een laagje sriracho mayo op. Daarbovenop leg het de kippenburger en wat koolsla. Smakelijk!