Kaneelkoekjes

Kaneelkoekje Op Mijn Talloor Food Fotografie & Kookworkshops

Heb jij tips voor een citytripje Wenen?

De dagen worden korter en de herfst is in het land… Plots begint iedereen volop aan z’n planning voor het eindejaar.

“Kom je bij ons gourmetten?”

“Gaan we eens op restaurant?”

“Waar vieren we oudejaar?”

Zorgen voor later. Want ik was volop bezig met een leuk reisje te zoeken voor tijdens de Kerstperiode.

Ik hou enorm van het prachtig versierde Londen. Maar met de Brexit wordt die trip er niet makkelijker op. Het mocht dus eens wat anders zijn dit jaar.

Een artikel schreef over een slaaptrein naar Wenen en ik was meteen verkocht.

M’n kennis van de Oostenrijkse keuken rijkt momenteel niet verder dan Wiener schnitzel en Kaisersmarrn… Gelukkig ligt onze focus dus op Italië.

Door het boeken van onze trip was ik meteen in kerststemming. Ik besloot dan maar op typisch Calabrische kerstkoekjes te maken. De geur van deze kaneelkoekjes verplicht je bijna om de kerstboom op te zetten.

Kaneelkoekjes
Voorbereiding 15 minuten
Koken 10 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Dessert, Snack
Keuken Italian
Porties 15 stuks

Benodigdheden

  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 330 g patisseriebloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 160 g kristalsuiker
  • 120 g zonnebloemolie
  • 160 g melk
  • 20 g bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 150 g zwarte chocoladecallets
  • zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de bloem samen met de cacaopoeder, de olie en de suiker in een kom. Roer goed door. Voeg de melk toe samen met het bakpoeder en de kaneel. Kneed met de handen tot een vast deeg.
  • Vorm ovale hoopjes met zo'n 50g deeg en leg deze op de bakplaat. Laat er telkens wat ruimte tussen zodat ze niet tegen elkaar gaan kleven tijdens het bakken.
  • Plaats in de voorverwarmde oven voor 10 à 12 minuten. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  • Laat de koekjes even afkoelen en dop deze dan één voor één met de bovenkant door de chocolade. Werk af met een snuifje zeezout en wat kaneelpoeder.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩