Wie is er fan van konijn met pruimen? 😂
Dan gaat dit kalfsgebraadje met druiven je zeker ook bekoren!
In Italië is kalfsvlees alvast een klassieker. Denk maar aan de alombekende vitello tonnato. Maar ook saltimbocca of escalope maken gebruik van dit heerlijk stukje vlees.
En geef toe, het is eens iets anders dan altijd rund of varken zoals we het hier in België gewend zijn. Het bijhorende sausje krijgt – door de druiven lang genoeg in de oven te zetten – een heerlijke rozijnsmaak.
Een gouden combo als je het mij vraagt. Ga jij deze eens uitproberen? 😍
Kalfsgebraad met druifjes
Voorbereiding 15 minuten min
Koken 30 minuten min
Totaal 45 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
Benodigdheden
- Keukentouw
Ingrediënten
- 500 g kalfsgebraad
- 100 g witte druiven
- 100 g rode druiven
- 2 stengels selder
- 2 wortels
- 1 ajuin
- 1/2 glas witte wijn
- 1 klontje boter
- 2 teentjes knoflook
- rozemarijn
- peterselie
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bind een aantal takjes rozemarijn met wat keukentouw rond het kalfsgebraad. Smelt een klontje boter in een pan en schroei het vlees dicht. Blus af met witte wijn en roer de aanbaksels los. Leg het vlees samen met de jus in een ovenschaal.
- Schil de wortel en de selder en hak in grove stukken. Snijd ook de ajuin grof en leg alle groenten bij het vlees samen met wat takjes peterselie en de gekneusde teentjes look. Plaats in de oven voor 15 minuten.
- Halveer ondertussen de druiven en voeg deze na 15 minuten toe aan de ovenschaal. Laat nog 15 minuten verder garen in de oven.
- Laat het vlees even rusten in aluminiumfolie. Snijd het nadien in fijne plakjes en serveer met geroosterde krieltjes.