Aardappelen? Die staan hier meestal niet veel op het menu. Nochtans: met de juiste bereiding kunnen ze ons zeker bekoren!
Ik vind een combinatie met zure room alvast fantastisch. 😍 Wat zijn jouw favoriete aardappelbereidingen?
Gevulde aardappel met zure room & pancetta
Koken 1 uur uur 30 minuten min
Totaal 1 uur uur 30 minuten min
Gang Side Dish
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 4 aardappelen
- 200 g zure room
- 150 g pancetta
- 100 g cheddar
- lente ui
Basics
- zout
- peper
- olijfolie
Instructies
- Was de aardappelen. Kruid met peper & zout en wat olijfolie. Prik er met een vork enkele gaatjes in. Pof 1 uur in de oven op 180° C.
- Bak de pancetta krokant & snijd de lente ui fijn.
- Snijd het bovenste topje van de aardappel. Hol uit met een lepel.
- Meng het binnenste van de aardappel samen met de pancetta, zure room, cheddar & lente ui. Doe de vulling opnieuw in de aardappel.
- Bak nog een tiental minuten verder in de oven op 180° C.