Geniale Gnocchi

Gnocchi alla Sorrentina food fotografie Op Mijn Talloor

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 ajuin
  • 2 tenen look
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 pakken gnocchi (Giovanni Rana)
  • 200g mozzarella cucina
  • 100g Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • oregano
  • suiker
  • zout

Bereidingswijze:

Snijd de ajuin en pers de look. Verhit een pan met wat olijfolie en bak even aan. Voeg daarna 2 blikken tomatenblokjes doe en kruid met een snuifje suiker, oregano en zout. Laat deze saus minstens 15 minuten pruttelen.

Kook de gnocchi is een grote pot gezouten water. Snijd ondertussen de mozzarella cucina in kleine blokjes.

Zet een klein beetje tomatensaus apart. Roer de gnocchi daarna door de rest van de tomatensaus.

Neem een ovenschaal en bedek de bodem met de tomatensaus die je daarnet apart hebt gezet. Leg daarop een laagje gnocchi met tomatensaus en daarop een laagje met mozzarella en basilicum.

Herhaal de laagjes tot je alle ingrediënten hebt opgebruikt. Werk vanboven af met wat extra mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas. Plaats de ovenschaal 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten