Heb je ooit al je eigen escalope gemaakt? 👀
Er bestaat toch niets heerlijker dan dat kalflapje helemaal aan frieten te slaan met een deegrol?
Ons homemade escalopetje werd geflankeerd door een zelfgemaakte hasselbach-potato.
En over die hasselbach potato moeten we eerlijk zijn… veel werk voor weinig extra’s. Een patat blijft een patat. 😂
Of hebben jullie wel nog geheime receptjes staan om van een gewone aardappel een toppertje te maken? Laat het ons weten!
Escalope Milanese
Voorbereiding 10 min
Koken 5 min
Totaal 15 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 4 kalfslapjes
- 2 eieren
- bloem
- paneermeel
- Italiaanse kruidenmix oregano, tijm, rozemarijn,…
- peper
- zout
- olijfolie
- boter
Instructies
- Leg de kalfslapjes tussen plastiekfolie en klop ze plat met een deegrol. Kruid met wat peper en zout.
- Neem drie schaaltjes en doe in de eerste schaal wat bloem, in de tweede schaal wat losgeklopt ei en in de derde schaal wat paneermeel.
- Kruid het paneermeel met de Italiaanse kruidenmix en meng goed door.
- Dompel de kalfslapjes onder in de bloem, nadien in het eiermengsel en op het einde haal je ze door het paneermeel.
- Doe wat olijfolie samen met een klontje boter in een pan en verhit goed. Van zodra de boter knispert, mag je de kalfslapjes in de pan leggen. Bak 2 minuten op een hoog vuur aan beide kanten. Laat ze nadien even op een keukenpapier uitlekken.