Escalope Milanese

Escalope milanese Op Mijn Talloor Food Fotografie Kookworkshops

Heb je ooit al je eigen escalope gemaakt? 👀

Er bestaat toch niets heerlijker dan dat kalflapje helemaal aan frieten te slaan met een deegrol?

Ons homemade escalopetje werd geflankeerd door een zelfgemaakte hasselbach-potato.

En over die hasselbach potato moeten we eerlijk zijn… veel werk voor weinig extra’s. Een patat blijft een patat. 😂

Of hebben jullie wel nog geheime receptjes staan om van een gewone aardappel een toppertje te maken? Laat het ons weten!

Escalope Milanese
Voorbereiding 10 min
Koken 5 min
Totaal 15 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kalfslapjes
  • 2 eieren
  • bloem
  • paneermeel
  • Italiaanse kruidenmix oregano, tijm, rozemarijn,…
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • boter

Instructies
 

  • Leg de kalfslapjes tussen plastiekfolie en klop ze plat met een deegrol. Kruid met wat peper en zout.
  • Neem drie schaaltjes en doe in de eerste schaal wat bloem, in de tweede schaal wat losgeklopt ei en in de derde schaal wat paneermeel.
  • Kruid het paneermeel met de Italiaanse kruidenmix en meng goed door.
  • Dompel de kalfslapjes onder in de bloem, nadien in het eiermengsel en op het einde haal je ze door het paneermeel.
  • Doe wat olijfolie samen met een klontje boter in een pan en verhit goed. Van zodra de boter knispert, mag je de kalfslapjes in de pan leggen. Bak 2 minuten op een hoog vuur aan beide kanten. Laat ze nadien even op een keukenpapier uitlekken.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten