Escalope Milanese

Escalope milanese Op Mijn Talloor Food Fotografie Kookworkshops

Heb je ooit al je eigen escalope gemaakt? 👀

Er bestaat toch niets heerlijker dan dat kalflapje helemaal aan frieten te slaan met een deegrol?

Ons homemade escalopetje werd geflankeerd door een zelfgemaakte hasselbach-potato.

En over die hasselbach potato moeten we eerlijk zijn… veel werk voor weinig extra’s. Een patat blijft een patat. 😂

Of hebben jullie wel nog geheime receptjes staan om van een gewone aardappel een toppertje te maken? Laat het ons weten!

Escalope Milanese
Voorbereiding 10 minuten
Koken 5 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kalfslapjes
  • 2 eieren
  • bloem
  • paneermeel
  • Italiaanse kruidenmix oregano, tijm, rozemarijn,…
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • boter

Instructies
 

  • Leg de kalfslapjes tussen plastiekfolie en klop ze plat met een deegrol. Kruid met wat peper en zout.
  • Neem drie schaaltjes en doe in de eerste schaal wat bloem, in de tweede schaal wat losgeklopt ei en in de derde schaal wat paneermeel.
  • Kruid het paneermeel met de Italiaanse kruidenmix en meng goed door.
  • Dompel de kalfslapjes onder in de bloem, nadien in het eiermengsel en op het einde haal je ze door het paneermeel.
  • Doe wat olijfolie samen met een klontje boter in een pan en verhit goed. Van zodra de boter knispert, mag je de kalfslapjes in de pan leggen. Bak 2 minuten op een hoog vuur aan beide kanten. Laat ze nadien even op een keukenpapier uitlekken.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩