Italiaanse nachoschotel
Koken 20 minuten min
Totaal 20 minuten min
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 wortel
- 1 gele ui
- 2 stengels selder
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 500 gram gehakt
- 800 gram tomatenblokjes
- 2 el suiker
- oregano
- peper
- zout
- 1 burrata
- 10 blaadjes basilicum
- 1 citroen
- 1 el olijfolie
- 400 gram nacho's
- gemalen kaas
- 4 slaharten
Instructies
- Snijd 1 wortel, 1 ajuin, 2 stengels selder, 1 rode paprika & 1 groene paprika fijn.
- Stoof aan in olijfolie. Voeg 500g gehakt toe en bak het mee rul. Voeg uiteindelijk 800g tomatenblokjes, 2 eetlepels suiker en wat oregano toe.
- Laat het geheel 15-30 minuten sudderen op een laag vuur. Kruid af met peper en zout.
- Meng in de mixer 1 volledige burrata met een handvol blaadjes basilicum, het sap van een citroen en 1 el olijfolie.
- Bedek een ovenschaal met 400g nacho's en overgiet ze met de saus. Werk af met een royale portie gemalen kaas en steek het geheel in een voorverwarmde oven van 200° C tot de kaas gesmolten is.
- Haal uit de oven, overgiet met de burratacrème en serveer met gegrilde slaharten.