Italiaanse nachoschotel

Italiaanse nachoschotel
Italiaanse nachoschotel
Koken 20 min
Totaal 20 min
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 wortel
  • 1 gele ui
  • 2 stengels selder
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 500 gram gehakt
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 2 el suiker
  • oregano
  • peper
  • zout
  • 1 burrata
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • 400 gram nacho's
  • gemalen kaas
  • 4 slaharten

Instructies
 

  • Snijd 1 wortel, 1 ajuin, 2 stengels selder, 1 rode paprika & 1 groene paprika fijn.
  • Stoof aan in olijfolie. Voeg 500g gehakt toe en bak het mee rul. Voeg uiteindelijk 800g tomatenblokjes, 2 eetlepels suiker en wat oregano toe.
  • Laat het geheel 15-30 minuten sudderen op een laag vuur. Kruid af met peper en zout.
  • Meng in de mixer 1 volledige burrata met een handvol blaadjes basilicum, het sap van een citroen en 1 el olijfolie.
  • Bedek een ovenschaal met 400g nacho's en overgiet ze met de saus. Werk af met een royale portie gemalen kaas en steek het geheel in een voorverwarmde oven van 200° C tot de kaas gesmolten is.
  • Haal uit de oven, overgiet met de burratacrème en serveer met gegrilde slaharten.

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩