Carbonara kroketten

Kroket van carbonara

Hallo kroket! 😍 Spaghetti carbonara maar gefrituurd. Geen vragen stellen, gewoon proberen…

Carbonara kroket
Voorbereiding 2 uur
Koken 1 uur
Totaal 3 uur
Gang Appetizer, Side Dish, Snack
Keuken Italian
Porties 10 kroketten

Ingrediënten
  

Carbonara

  • 100 g mozzarella cucina
  • 200 g guanciale
  • 100 g Pecorino Romano
  • 5 eierdooiers
  • 1 volledig ei
  • 200 g spaghetti

Paneren

  • 3 eieren
  • panko

Basics

  • frituurolie
  • Zwarte peper

Instructies
 

  • Klop de eierdooiers en het ei los. Voeg daarbij de pecorino en roer goed door.
  • Snijd de guanciale in fijne reepjes. Doe in een pan en laat al het vet smelten op een middelhoog vuur.
  • Giet het vet van de guanciale bij het eiermengsel en roer meteen goed door.
  • Kook de spaghetti gaar in goed gezouten water
  • Schep 1 glas kookvocht uit de spaghetti wanneer die bijna gaar is en giet bij het eiermengsel. Roer meteen goed door of je krijgt een omelet!
  • Voeg de guanciale bij de gekookte spaghetti, roer door en overgiet daarna met het eiermengsel. Indien het te droog is, voeg dan nog wat kookvocht toe en laat even inkoken.
  • Doe de spaghetti carbonara in een ovenschaal en plaats 1 tot 2 uur in de koelkast.
  • Haal uit de koelkast, snijd in 10 gelijke stukken, vorm tot balletjes en steek een stukje mozzarella in het midden. Plaats minstens 1 uur in de diepvriezer.
  • Neem 2 diepe borden. Doe in het ene bord een goeie laag panko en in het andere bord de losgeklopte eieren. Rol de balletjes achtereenvolgens door de eieren en de panko.
  • Frituur de balletjes op 180° C tot ze perfect goudbruin zijn.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩