Hallo kroket! 😍 Spaghetti carbonara maar gefrituurd. Geen vragen stellen, gewoon proberen…
Carbonara kroket
Voorbereiding 2 uur
Koken 1 uur
Totaal 3 uur
Gang Appetizer, Side Dish, Snack
Keuken Italian
Porties 10 kroketten
Ingrediënten
Carbonara
- 100 g mozzarella cucina
- 200 g guanciale
- 100 g Pecorino Romano
- 5 eierdooiers
- 1 volledig ei
- 200 g spaghetti
Paneren
- 3 eieren
- panko
Basics
- frituurolie
- Zwarte peper
Instructies
- Klop de eierdooiers en het ei los. Voeg daarbij de pecorino en roer goed door.
- Snijd de guanciale in fijne reepjes. Doe in een pan en laat al het vet smelten op een middelhoog vuur.
- Giet het vet van de guanciale bij het eiermengsel en roer meteen goed door.
- Kook de spaghetti gaar in goed gezouten water
- Schep 1 glas kookvocht uit de spaghetti wanneer die bijna gaar is en giet bij het eiermengsel. Roer meteen goed door of je krijgt een omelet!
- Voeg de guanciale bij de gekookte spaghetti, roer door en overgiet daarna met het eiermengsel. Indien het te droog is, voeg dan nog wat kookvocht toe en laat even inkoken.
- Doe de spaghetti carbonara in een ovenschaal en plaats 1 tot 2 uur in de koelkast.
- Haal uit de koelkast, snijd in 10 gelijke stukken, vorm tot balletjes en steek een stukje mozzarella in het midden. Plaats minstens 1 uur in de diepvriezer.
- Neem 2 diepe borden. Doe in het ene bord een goeie laag panko en in het andere bord de losgeklopte eieren. Rol de balletjes achtereenvolgens door de eieren en de panko.
- Frituur de balletjes op 180° C tot ze perfect goudbruin zijn.