Calamarata met ricotta & worst

Het is al te gemakkelijk om terug te vallen op tomatensaus.

En oké, met tomatensaus kan je in de Italiaanse keuken nog steeds duizend-en-één richtingen uit.

Maar toch.

Verandering van spijs doet eten, niet waar?

Voor dit gerecht gooiden we het eens over een andere boeg. De tomaten werden ingeruild voor een saus op basis van ricotta. 🤤

Calamarate met ricotta & worst
Koken 30 min
Totaal 30 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g pasta
  • 400 g worst
  • 500 g ricotta
  • 1 gele ui
  • 250 g champignons
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar in goed gezouten water.
  • Snipper de ui en stoof aan in olijfolie. Ontdoe daarna de worst van z'n vel, voeg toe en bak het gehakt rul.
  • Voeg van zodra het gehakt bijna rul is de champignons toe en bak even mee.
  • Voeg de ricotta toe aan de saus & kruid bij naar smaak met peper & zout.
  • Schep de gekookte pasta rechtstreeks van het pastawater in de saus . Voeg ook nog 2 lepels kookvocht toe.
  • Laat enkele minuten inkoken & schud regelmatig op tot de saus en de pasta één geheel vormen.
  • Werk af met een royale portie Parmezaanse kaas en roer nogmaals door.

Fan van de Italiaanse keuken?

Leer zelf pasta maken zoals La Nonna het al eeuwenlang doet.

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩