Toen we op onze reis het wijnhuis van Di Giovanna bezochten, werd ons aangeraden om hun Helios-wijn te drinken met lam.
Dus vonden we er niets beters op dan naar de macelleria (slagerij) te gaan in het drop en in de keuken van onze AirBnB te duiken om deze ragu van lam te maken met heerlijke calamarata. 🤤
Calamarata met ragu van lam
Voorbereiding 30 minuten min
Koken 2 uur uur
Totaal 2 uur uur 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 250 g calamarata
- 500 g lamsschouder
- 1000 ml tomatenpassata
- 4 tomaten
- 200 ml rode wijn
Soffrito
- 1 ui
- 1 wortels
- 4 stengels selder
- 2 tenen knoflook
Basics
- zout
- peper
- olijfolie
- 1 bouquet garni
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Snijd de lamsschouder in grove stukken & verwijder de vetste stukken & het bot. Kruid langs alle kanten met een royale portie peper & zout. Stoof aan in een royale scheut olijfolie.
- Snijd de selder, knoflook, wortel & ui fijn. Voeg wat extra olijfolie toe aan de pan en stoof de groenten glazig.
- Blus het geheel met de rode wijn. Laat uitkoken.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de saus. Voeg ook ongeveer de helft van de tomatenpassata toe & de bouquet garni.
- Laat het geheel 2 tot 3 uur sudderen en roer regelmatig door. Als de saus teveel is ingekookt, voeg je nog wat extra tomatenpassata toe.
- De ragu is klaar als je het lamsvlees bijna uit elkaar kan trekken. Kook daarna de calamarata, voeg rechtstreeks toe bij de saus en roer nog even door.
- Serveer met Parmezaanse kaas.