Blozende Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep Food Fotografie Op Mijn Talloor

Wist je dat… bloemkoolsoep en pickles de beste combinatie ever is?

Aangezien er ook bloemkool in de befaamde picklessaus zit, is dit eigenlijk een heel logische combinatie. Meestal is bloemkoolsoep vrij eentonig en weinig uitgesproken. Door er een eetlepel pickles aan toe te voegen krijg je net dat extra tikkeltje power erin.

Ik zou zeggen: probeer het uit en laat me weten wat je ervan vond!

Bloemkoolsoep met pickles
Voorbereiding 15 min
Koken 30 min
Totaal 45 min
Gang Appetizer, Lunch
Keuken European
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Mixer

Ingrediënten
  

  • 1 grote bloemkool
  • 1 ajuin
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el pickles
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de bloemkool in roosjes en de ajuin in blokjes. 
  • Verhit wat olijfolie in een ruime kookpot en stoof de groenten enkele minuten aan.
  • Overgiet met groentebouillon en leg er een kruidentuiltje in. 
  • Laat een half uurtje pruttelen met het deksel op de kookpot.
  • Haal het kruidentuiltje uit de kookpot en mix tot een gladde soep.
  • Voeg nadien de pickles en wat peper en zout toe en mix nog kort even door.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten