Spaghetti all’amatriciana

Spaghetti all'Amatriciana Food Fotografie Op Mijn Talloor

Ken jij de 4 klassieke Romeinse pasta’s?

De pasta’s delen enkele ingrediΓ«nten maar verschillen ook enorm. De basis: de typische Romeinse Pecorino & zwarte peper. Daarnaast komt ook varkensvlees in 3 van de 4 voor. 😏

Weet je’t al? Dit zijn ze:

  • πŸ§‚ Cacio e pepe
  • 🐷 Gricia
  • πŸ₯š Carbonara
  • πŸ… Amatriciana

Deze spaghetti all’amatriciana is onze favoriet. Volledig correct en met het juiste stukje varkensvlees: guanciale (de wang van het varken).

Guanciale vind je niet overal terug… maar wel bij Delhaize!

Spaghetti all’Amatriciana
Voorbereiding 5 minuten
Koken 15 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen

IngrediΓ«nten
  

  • 250 g spaghetti
  • 75 g guanciale
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 pikante chilipeper
  • 0.5 glas witte wijn
  • Pecorino Romano
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Kook de spaghetti 2 minuten minder lang dan op de verpakking in goed gezouten water.
  • Snijd de guanciale in reepjes van 1 centimeter. Verwijder het vet niet!
  • Snijd de chilipeper zo fijn mogelijk.
  • Doe de guanciale in een pan en laat het vet volledig smelten. Voeg tussentijds de fijngesneden chili toe en laat mee bakken.
  • Blus het geheel met de witte wijn en laat uitkoken. Voeg daarna de tomaten toe en laat het geheel 10 tot 15 minuten sudderen.
  • Kook de spaghetti 2 minuten minder dan op de verpakking vermeld staat. Schep na het koken rechtstreeks over in de saus.
  • Voeg ook een royale portie Pecorino Romano toe en roer goed door elkaar.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🀩