Ken jij de 4 klassieke Romeinse pasta’s?
De pasta’s delen enkele ingrediΓ«nten maar verschillen ook enorm. De basis: de typische Romeinse Pecorino & zwarte peper. Daarnaast komt ook varkensvlees in 3 van de 4 voor. π
Weet je’t al? Dit zijn ze:
- π§ Cacio e pepe
- π· Gricia
- π₯ Carbonara
- π Amatriciana
Deze spaghetti all’amatriciana is onze favoriet. Volledig correct en met het juiste stukje varkensvlees: guanciale (de wang van het varken).
Guanciale vind je niet overal terug… maar wel bij Delhaize!
Spaghetti all’Amatriciana
Voorbereiding 5 minuten min
Koken 15 minuten min
Totaal 20 minuten min
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
IngrediΓ«nten
- 250 g spaghetti
- 75 g guanciale
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 1 pikante chilipeper
- 0.5 glas witte wijn
- Pecorino Romano
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Kook de spaghetti 2 minuten minder lang dan op de verpakking in goed gezouten water.
- Snijd de guanciale in reepjes van 1 centimeter. Verwijder het vet niet!
- Snijd de chilipeper zo fijn mogelijk.
- Doe de guanciale in een pan en laat het vet volledig smelten. Voeg tussentijds de fijngesneden chili toe en laat mee bakken.
- Blus het geheel met de witte wijn en laat uitkoken. Voeg daarna de tomaten toe en laat het geheel 10 tot 15 minuten sudderen.
- Kook de spaghetti 2 minuten minder dan op de verpakking vermeld staat. Schep na het koken rechtstreeks over in de saus.
- Voeg ook een royale portie Pecorino Romano toe en roer goed door elkaar.