Gentse Waterzooi

Gentse Waterzooi Food Fotografie Op Mijn Talloor

IngrediΓ«nten (2 personen):

  • 2 kipfilets
  • 2 stengels selder
  • 1 prei
  • 4 wortelen
  • 4 aardappelen
  • 1 ajuin
  • 1 dl room
  • klontje boter
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 liter kippenbouillon
  • peterselie
  • kipkruiden
  • peper & zout

Bereidingswijze:

Schil en snijd de ajuin en de selder in brunoise en de wortel en prei in julienne. De aardappelen mag je ook schillen en net zoals de kipfilets in hapklare stukken snijden.

Kruid de kippenblokjes met kipkruiden. Neem een ruime kookpot en bak de kip krokant in een klontje boter. Doe de kip uit de pot en zet even opzij.

Doe opnieuw een klontje boter in de pot en stoof nu de groenten aan. Na enkele minuten stoven mag je hierop de kippenbouillon gieten. Doe er het kruidentuiltje, de aardappelen en de kipfilets bij en laat koken.

Na een kwartiertje haal je de kookpot van het vuur. Kruid af met peper, zout en verse peterselie.

Giet in een mooie kom en werk af met een scheutje room.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🀩