Risotto diabolique met scampi

Risotto diabolique food fotografie op mijn talloor

Ingrediënten (4 personen):

  • 400g risottorijst
  • 1.2 liter water
  • 24 scampi’s
  • 2 kleine tomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 afgestreken koffielepel cayennepeper
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl culinaire sojaroom (Alpro)
  • 2 keteltjes groentenbouillon (Knorr)
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • Lente ui
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Ontdooi de scampi’s en verwijder het pantser. Indien je geen ontdarmde scampi’s hebt, verwijder dan ook zeker het darmkanaal. Doe wat olijfolie in een hete pan en bak de scampi’s kort aan. Leg daarna apart.

Neem een kookpot en doe er olijfolie in. Voeg de risotto toe en laat kort bakken. Overgiet met groentenbouillon en laat inkoken tot de bouillon volledig is ingekookt. Roer af en toe… maar niet te veel.

Snijd de sjalotten en de look in fijne blokjes en bak ze aan in de scampipan.

Voeg gewoon paprikapoeder, cayennepeper en currypoeder toe aan de look en sjalotten. Als je van een gerookte smaak houdt, kan je ook gerookt paprikapoeder toevoegen. Laat alles even aanbakken.

Voeg de ketchup en witte wijn toe. Roer alles goed door elkaar en laat alles even pruttelen zodat de alcohol verdampt.

Voeg zowel de sojaroom en één blik tomatenblokjes toe. Meng alles goed.

Meng ongeveer 1 pollepel saus met de risotto.

Voeg de scampi’s toe aan de rest van de saus.

Dresseer en werk af met lente ui en verse tomatenblokjes.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩