Ingrediënten (2 personen):
- 1 ajuin
- 2 tenen look
- 2 blikken tomatenblokjes
- 4 kwarteleitjes
- 400g kippengehakt
- 250g champignons
- 1 ei
- 100g paneermeel
- peterselie
- olijfolie
- oregano
- suiker
- zout
Bereidingswijze:
Snijd de ajuin en pers de look. Verhit een pan met wat olijfolie en bak even aan. Voeg daarna 2 blikken tomatenblokjes doe en kruid met een snuifje suiker, oregano en zout. Laat deze saus minstens 15 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de kwarteleitjes gaar in kokend water en laat afkoelen. Snijd de champignons in kwartjes.
Doe het gehakt in een kom met wat peper, peterselie, ei en paneermeel. Meng goed door. Indien de massa te vochtig is, voeg je nog wat extra paneelmeel toe.
Neem een kwarteleitje en wikkel het in een jasje van gehakt. Bak nadien goudbruin in boter en voeg de mini vogelnestjes toe aan de saus zodat ze nog wat verder garen. Voeg ook de champignons toe. Laat nog 10 minuten verder sudderen. Kruid af naar smaak met peper en zout.
Werk af met fijngesneden peterselie. Serveer met aardappelpuree.