Spicy ovenschotel met burrata, pancetta & gehakt

spicy ovenschotel met burrata, pancetta & gehakt

Het geheim van de perfecte ovenschotel is… πŸ‘€

Dat ge hem de dag erna pas moet opeten! 😍

Als ge uw ovenschotel helemaal afwerkt, bakt en daarna even laat staan, kan de saus he-le-maal indringen in de heerlijke pasta.

Dus: hebt ge maandag niet veel tijd om te koken, maak dan op zondag al een ovenschotel en zet hem in u frigo. De dag erna gewoon nog efkes de oven in et voila πŸ‘Œ.

Het recept van deze spicy ovenschotel met burrata, pancetta & gehakt staat hieronder 🀀

Spicy ovenschotel met burrata, pancetta & gehakt
Koken 45 minuten
Totaal 45 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

IngrediΓ«nten
  

  • 250 g pasta
  • 200 g kalfsgehakt
  • 100 g pancetta
  • 1/2 ui
  • 2 tenen knoflook
  • chilipeper of chili flakes
  • 700 g tomaten in blik of tomatenpulp
  • 1 burrata
  • 50 g Parmezaanse kaas + wat extra voor afwerking
  • Basilicum

Basics

  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Oregano

Instructies
 

  • Snijd de pancetta in reepjes. Bak ze aan in de pan tot het vet helemaal smelt.
  • Snijd de ui, look & chilipeper fijn. Voeg ze toe bij de pancetta en stoof aan tot de ui glazig is.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul. Blus met de tomatenpulp, voeg enkele basilicumblaadjes toe en laat het geheel 20 minuten pruttelen.
  • Kruid bij met peper, zout, oregano en eventueel een snuifje suiker. Voeg ook een klein scheutje balsamicoazijn toe.
  • Kook de pasta gaar en schep rechtstreeks bij de tomatensaus. Voeg ook nog de Parmezaanse kaas toe en roer goed door
  • Doe alles in ovenschotel, verscheur de burrata & verdeel bovenop de pasta. Werk af met nog een laagje Parmezaanse kaas en bak nog 10 minuten op 200Β° C in een voorverwarmde oven.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🀩