Het geheim van de perfecte ovenschotel is… π
Dat ge hem de dag erna pas moet opeten! π
Als ge uw ovenschotel helemaal afwerkt, bakt en daarna even laat staan, kan de saus he-le-maal indringen in de heerlijke pasta.
Dus: hebt ge maandag niet veel tijd om te koken, maak dan op zondag al een ovenschotel en zet hem in u frigo. De dag erna gewoon nog efkes de oven in et voila π.
Het recept van deze spicy ovenschotel met burrata, pancetta & gehakt staat hieronder π€€
Spicy ovenschotel met burrata, pancetta & gehakt
Koken 45 minuten min
Totaal 45 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
IngrediΓ«nten
- 250 g pasta
- 200 g kalfsgehakt
- 100 g pancetta
- 1/2 ui
- 2 tenen knoflook
- chilipeper of chili flakes
- 700 g tomaten in blik of tomatenpulp
- 1 burrata
- 50 g Parmezaanse kaas + wat extra voor afwerking
- Basilicum
Basics
- Balsamicoazijn
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Oregano
Instructies
- Snijd de pancetta in reepjes. Bak ze aan in de pan tot het vet helemaal smelt.
- Snijd de ui, look & chilipeper fijn. Voeg ze toe bij de pancetta en stoof aan tot de ui glazig is.
- Voeg het gehakt toe en bak rul. Blus met de tomatenpulp, voeg enkele basilicumblaadjes toe en laat het geheel 20 minuten pruttelen.
- Kruid bij met peper, zout, oregano en eventueel een snuifje suiker. Voeg ook een klein scheutje balsamicoazijn toe.
- Kook de pasta gaar en schep rechtstreeks bij de tomatensaus. Voeg ook nog de Parmezaanse kaas toe en roer goed door
- Doe alles in ovenschotel, verscheur de burrata & verdeel bovenop de pasta. Werk af met nog een laagje Parmezaanse kaas en bak nog 10 minuten op 200Β° C in een voorverwarmde oven.