Ingrediënten (2 personen):
- 4 eieren
- 800g tomatenblokjes
- 2 tl komijn – 2 tl paprikapoeder – 1 tl cayennepeper
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- turks brood
- 100g feta
- peterselie
- peper & zout
- olijfolie
Bereidingswijze:
Snijd de ajuin en knoflook fijn. Verhit een grote pan met olijfolie en stoof de ajuin en knoflook aan. Voeg hierbij de droge kruiden en roer even om.
Giet de tomatenblokjes in de pan en laat 10 minuten sudderen. Maak nadien 4 kuiltjes in de saus en breek de eieren open in de kuiltjes.
Zet het vuur zachter en dek af met het deksel zodat de eitjes verder kunnen garen. Als het eiwit begint te stollen brokkel je de feta over het geheel zodat dit nog even kan smelten.
Afwerken met peper, zout, peterselie en een stuk turks brood.