IngrediΓ«nten (4 personen):
- 4 grote aardappelen
- 2 aubergines
- 300g lamsgehakt
- 1 ajuin
- 3 teentjes look
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 eetlepel tomatenconcentraat
- 300 ml melk
- 30g bloem
- 30g boter
- 150g gemalen gruyère
- olijfolie
- peper & zout
- oregano
- nootmuskaat
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd met de mandoline in dunne plakjes. Snijd ook de aubergine fijn in de mandoline.
Verhit een grillpan met wat olijfolie en grill de aubergineplakjes. Kruid af met peper & zout.
Snijd de ajuin en de look fijn en verhit een ruime pan met olijfolie. Stoof de ajuin en de look glazig en voeg hierbij het lamsgehakt en het tomatenconcentraat. Bak dit rul en blus met het blik tomatenblokjes. Kruid de saus met peper, zout en oregano.
Maak nu de bechamelsaus: verhit een sauspannetje en laat de boter smelten. Voeg de bloem toe en bak de roux. Van zodra er een koekjesgeur vrijkomt, giet je er de melk op. Blijf nu goed roeren met een garde op een laag vuur tot de saus indikt. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en voeg op het einde de gruyère toe. Houd nog een beetje kaas over om op het einde de ovenschotel af te werken.
Neem de ovenschaal en vet deze in met een beetje olijfolie. Onderaan leg je de helft van de aubergines. Hierboven leg je de aardappelschijfjes dakpansgewijs. Bovenop de aardappelen giet je de vleessaus. Verdeel hierop de rest van de aubergines en werk af met de bechamelsaus en de gemalen kaas.
Een half uurtje in de oven op 200 graden en klaar!