Rabarbertaart

Rabarbertaart header

Rabarber. You love it or you hate it. In welk team zit jij? 😁

Rabarber-cheesecake
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Dessert
Keuken Italian
Porties 1 taart

Ingrediënten
  

  • 200 g Petit Beurrekoeken
  • 100 g boter
  • 250 g rabarber
  • 75 g snuiker
  • 1 snuifje kaneel
  • 500 g mascarpone
  • 350 g room
  • 400 g witte chocolade
  • pistachenoten

Instructies
 

  • Maal de Petit Beurre koekjes fijn in een blender. Smelt ondertussen de boter in de microgolf of een pannetje.
  • Meng de gesmolten boter met de gemalen koekjes.
  • Neem een springvorm, span een bakpapier op de bodem en stort daarna de koekjesmengeling uit. Druk goed aan en laat minstens 1 uur opstijven in de frigo.
  • Spoel de rabarber, snijd in kleine stukjes en doe in een ruime pot samen met 100 ml water, een snuifje kaneel en 150g suiker. Kook op een laag vuur tot het een compote wordt en laat afkoelen.
  • Meng de room met de mascarpone. Smelt de witte chocolade au bain marie en meng door het roommengsel.
  • Neem de springvorm uit de frigo, giet het roommengsel over de koekjesbodem. Houd nog een klein beetje room opzij voor de afwerking. Giet ook de rabarber nu over het roommengsel en strijk alles open.
  • Laat minstens 4 uur opstijven in de frigo en werk af met toefjes roommengsel, Petit Beurre koekjes & fijngehakte pistachenoten.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩