Pasta met aubergine pesto, pancetta & amandelen
Koken 20 minuten min
Totaal 20 minuten min
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 teen knoflook
- 1 handvol amandelschilfers
- 2 handen basilicumblaadjes
- 300 g pasta
- 150 g pancetta
- olijfolie
- zout
Instructies
- Schil de aubergines en snijd ze in blokjes. Stoof ze aan in olijfolie tot ze goudbruin zijn, voeg na 3 minuten een glas water toe, dek af en laat even sudderen tot ze helemaal plat zijn.
- Blend de aubergines samen met een handvol amandelen, twee handen basilicumblaadjes en een goeie scheut olijfolie.
- Kook de pasta gaar & bak de pancetta crispy
- Doe de pasta bij de pancetta, giet daarover de auberginepesto en 1 pollepel kookvocht. Werk af met wat Parmezaanse kaas, verhoog het vuur en schud alles een aantal keer op tot het een mooi geheel vormt.