Ingrediënten (2 personen):
- 2 ossenhaasjes
- 200g rijstnoedels
- 1 bokaal mini maïs
- 1 pak peultjes
- 1 sjalot
- 4 el oestersaus
- 4 el sojasaus
- 1 el bruine suiker
- 2 cm gember
- 3 tenen knoflook
- arachideolie
Bereidingswijze:
Snijd de peultjes en de mini maïs in hapklare stukken en hak de sjalot en gember fijn.
Meng de sojasaus, de oestersaus, de bruine suiker, de fijngesneden gember en look en 3 eetlepels arachideolie samen. Laat de ossenhaas even marineren in de saus.
Kook de rijstnoedels gaar zoals op de verpakking.
Verhit een wokpan met arachideolie en voeg de sjalot, de fijngesneden mais en peultjes erbij. Laat een 5-tal minuten bakken.
Verhit ondertussen een grillpan. Kruid de gemarineerde ossenhaas af met peper en zout en grill tot het vlees mooi saignant gebakken is. De saus hou je opzij. Laat het vlees rusten in een aluminiumfolie.
Voeg de gare noedels toe bij de groenten in de wok en roer even door. Giet nu de saus bij het geheel.
Dresseer in een kom. Snijd de ossenhaas in mooie plakjes en leg deze op de noedel-groentenmengeling.