Involtini di melanzane & pasta

Involtini di melanzane & pasta Italiaanse kookworkshops en food fotografie Op Mijn Talloor

Ons eerste recept uit ‘Het ABC van Italië’. Elke dinsdag laten we je aan de hand van een poll kiezen tussen twee ingrediënten. Met het gekozen ingrediënt maken wij een Italiaans gerecht klaar.

Vorige week beten we de spits af met de letter A. Hoewel amandel ook een geduchte tegenstander was, werd het al snel duidelijk dat aubergine de wedstrijd met grote voorsprong zou winnen.

Pasta alla Norma, Melanzane alla Parmigiana,… Deze klassiekers op basis van aubergine kwamen reeds allemaal aan bod op onze Instagrampagina. Het was dus tijd voor een minder bekend gerecht: involtini di melanzane & pasta. Deze heerlijke auberginerolletjes zijn opgevuld met spaghetti, mozzarella en basilicum.

Deze involtini worden vaak klaargemaakt door Siciliaanse moeders en grootmoeders. Om het recept te finetunen, belden we even met mijn Zia Mimma uit Sicilië (‘zia’ is tante in Italiaans). Zij gaf dan ook haar goedkeuring om dit recept met jullie te delen.

Zet jij dit gerechtje op jouw eetplanning? Tag @opmijntalloor dan zeker in het resultaat!

Involtini di melanzane & pasta
Voorbereiding 30 min
Koken 1 uur
Totaal 1 uur 30 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g spaghetti
  • 3 aubergines
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 ajuin
  • 2 stengels selder
  • 2 wortelen
  • 200 g mozzarella cucina
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • basilicum
  • olijfolie
  • grof zout
  • peper

Instructies
 

  • Snijd de aubergines in de lengte in plakjes van een halve centimeter en strooi er grof zout op. Laat een uur intrekken, spoel daarna goed af en dep droog.
  • Maak ondertussen de tomatensaus door de ajuin, de selder en de wortel in fijne blokjes te snijden en aan te stoven in een scheutje olijfolie. Laat even glazig worden en overgiet met de tomatenblokjes.Laat een kwartiertje pruttelen en kruid af met peper, zout en een enkele blaadjes basilicum.
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes en zet opzij.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en leg ondertussen de aubergines op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Bestrijk de aubergines in met wat olijfolie en plaats ze 15 minuten in de oven. Je kan er ook voor kiezen om de aubergines te frituren in arachideolie en ze dus niet in de oven te garen.
  • Kook de spaghetti al dente in gezouten water. Meng de pasta met een deel van de tomatensaus en hou nog een beetje saus opzij.
  • Leg een plakje aubergine op het werkblad. Leg er een aantal sliertjes spaghetti op, enkele blokjes mozzarella en een blaadje basilicum. Rol deze op tot mooie rolletjes. Herhaal dit proces tot je alle pasta hebt opgebruikt.
  • Bestrijk een ovenschaal met wat tomatensaus en leg de rolletjes erop. Overgiet met nog een beetje tomatensaus en werk af met Parmezaanse kaas.
  • Plaats in de oven tot de kaas mooi goudbruin is. Smakelijk!

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten