Dit recept bewijst dat je met slechts een handvol ingrediënten een indrukwekkend gerecht kunt maken. De romige butternut, geroosterde knoflook, en zoute feta smelten samen in een saus die perfect samengaat met de zachte textuur van gnocchi. Makkelijk, lekker en ideaal voor de herfst!
Supersnelle gnocchi met roaster butternut & feta
Voorbereiding 1 uur uur 30 minuten min
Koken 20 minuten min
Totaal 1 uur uur 50 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 1 butternut
- 1 ui
- 1 bol knoflook
- 1 blok feta
- 500 g aardappelgnocchi
Basics
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Snijd de butternut in twee en verwijder de zaadjes. Snijd de ui in kwartjes & snijd de kop van de bol knoflook.
- Neem een ovenschaal, leg daarop de butternut, look & ui. Bedek allemaal met een mooi laagje olijfolie, peper & zout. Leg 3/4 van de feta in de holtes van de butternut waar de pitten zaten.
- Rooster 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Haal uit de oven en leg de look & ui apart. Bedek de butternut met aliminiumfolien en plaats opnieuw in de oven tot die helemaal zacht is. Dit duurde bij ons ongeveer nog 1 uur.
- Neem een grote kom of maatbeker, schraap de pompoen en feta uit de vrucht en voeg toe. Pers daarbij de geroosterde knoflook & voeg ook de ui toe. Mix tot een glad geheel.
- Kook de gnocchi gaar in goed gezouten water.
- Doe ondertussen de saus in een pan, voeg wat van het pastawater toe en roer door elkaar. Voeg de gekookte gnocchi rechtstreeks toe bij de saus en schud op.
- Serveer met de overgebleven feta.
Notities
Tip: Als de butternut groot was, hoef je niet alle saus bij de gnocchi te doen. Met de overschot van je saus met een halve liter water, kook even in en je hebt een heerlijke pompoensoep. Je kan de overschot van de saus ook in de diepvriezer bewaren om er later soep of saus mee te maken!