Fusilli met puntpaprika, kerstomaten & ricotta

Fusili met puntpaprika, kerstomaten & ricotta
Fusilli met puntpaprika, kerstomaten & ricotta
Koken 15 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 puntpaprika's
  • 200 g kerstomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g ricotta
  • 250 g fusili
  • handvol pijnboompitten
  • handvol basilicum
  • parmezaanse kaas

Basics

  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • pikante olie

Instructies
 

  • Snijd de puntpaprika & kerstomaten in grove stukken.
  • Doe een royale portie olijfolie in de pan, stoof daarin de knoflook aan. Voeg de paprika & kerstomaten toe en laat sudderen tot ze zacht zijn.
  • Kook ondertussen de pasta gaar in goed gezouten water.
  • Haal de groenten van het vuur en mix tot een gladde massa samen met de ricotta, een handvol pijnboompitten, wat basilicumblaadjes, eventueel wat pikante olie & 1 à 2 pollepels kookvocht.
  • Schep de pasta rechtstreeks over in de saus, verhoog het vuur en laat alles inkoken. Roer of schud regelmatig op zodat alles zich goed met elkaar mengt.
  • Serveer met een goeie portie Parmezaanse kaas

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩