Fusilli met puntpaprika, kerstomaten & ricotta
Koken 15 minuten min
Totaal 15 minuten min
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 4 puntpaprika's
- 200 g kerstomaten
- 2 tenen knoflook
- 250 g ricotta
- 250 g fusili
- handvol pijnboompitten
- handvol basilicum
- parmezaanse kaas
Basics
- olijfolie
- peper
- zout
- pikante olie
Instructies
- Snijd de puntpaprika & kerstomaten in grove stukken.
- Doe een royale portie olijfolie in de pan, stoof daarin de knoflook aan. Voeg de paprika & kerstomaten toe en laat sudderen tot ze zacht zijn.
- Kook ondertussen de pasta gaar in goed gezouten water.
- Haal de groenten van het vuur en mix tot een gladde massa samen met de ricotta, een handvol pijnboompitten, wat basilicumblaadjes, eventueel wat pikante olie & 1 à 2 pollepels kookvocht.
- Schep de pasta rechtstreeks over in de saus, verhoog het vuur en laat alles inkoken. Roer of schud regelmatig op zodat alles zich goed met elkaar mengt.
- Serveer met een goeie portie Parmezaanse kaas