Epische Entrecote

Entrecote Food Fotografie Op Mijn Talloor

Ingrediënten (2 personen):

  • 400g entrecote
  • 2 grote aardappelen
  • 4 kleine tomaten
  • 200g zure room
  • 50g paneermeel
  • 1 el mosterd
  • een halve bussel bieslook
  • een halve bussel peterselie
  • 1 teentje look
  • peper & zout
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C en laat de entrecote op kamertemperatuur komen. Kook intussen de aardappelen beetgaar in gezouten water.

Doe het kroontje van de tomaten en snijd langs beide kanten het kontje ervan af.

Neem een kom of een blender en doe er paneermeel, mosterd, look, peterselie en een goede scheut olijfolie in. Mix de ingrediënten fijn en bestrijk de tomaten met de persillade. Plaats in de oven voor een dertigtal minuten.

Van zodra de aardappelen beetgaar zijn, giet je het kokend water af en wikkel je de aardappelen in aluminiumfolie. Zet nog een kwartiertje bij de tomaten in de oven.

Neem een grillpan en zet het vuur hoog. Masseer het vlees in met wat olijfolie en kruid met peper en grof zeezout. Grill langs beide kanten kort aan zodat het vlees nog mooi rood is vanbinnen. Laat nadien even rusten in aluminiumfolie.

Meng de zure room in een kommetje samen met fijngehakte bieslook, peper en zout.

Haal de aardappelen en de tomaten uit de oven. Snijd de aardappel open en leg er een flinke lepel zure room op. Snijd het vlees in plakjes en serveer.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten