Elisa & Davy brengen Italië naar Deinze met zomerateliers

Contactgegevens

Persbericht

Tijdens de zomermaanden brengen Elisa & Davy uit Astene Italië naar Deinze. Tijdens de zomerateliers, georganiseerd door hun onderneming Op Mijn Talloor, leer je limoncello, pesto & tomatenpassata maken volgens de jarenlange tradities van Elisa’s familie uit Sicilië.

Een jaar geleden startten Elisa en haar man Davy met het organiseren van Italiaanse kookworkshops onder de naam Op Mijn Talloor. Aangezien Elisa de dochter is van een Siciliaanse vader, moet de link met het land van la dolce vita niet ver gezocht te worden. Haar papa Carmelo kwam op 18-jarige leeftijd naar Gent om er in de horeca te werken. Ondertussen baat hij al meer dan 30 jaar zijn eigen zaak uit.

Al van jongs af aan kreeg Elisa de geheimen, technieken & recepten van de Italiaanse keuken aangeleerd. Hoewel ze geen ambitie heeft om in de horeca te stappen, raakte ze wel geprikkeld om haar kennis van en liefde voor de Italiaanse keuken met anderen te delen.

Samen met haar man Davy stampte ze Op Mijn Talloor uit de grond. De afgelopen maanden leerden ze meer dan 300 workshopdeelnemers hoe ze hun eigen pasta kunnen maken. “Maar in de zomer mag het wat luchtiger” vertelt Davy. “Daarom organiseren we tijdens de zomermaanden verkorte workshops, of zomerateliers zoals we het noemen, in onze tuin te Astene. Tijdens deze ateliers leren we specifieke technieken van de Italiaanse keuken aan.

Elisa: “In totaal organiseren we 18 zomerateliers, opgedeeld in 3 thema’s. Hoe je zelf tomatenpassata kan maken van verse tomaten, hoe je thuis je eigen limoncello kan maken en als laatste de technieken om 3 verschillende pesto’s te maken volgens de regels van de kunst met dagverse ingrediënten.

De zomerateliers van Op Mijn Talloor vinden telkens plaats op zaterdag of zondag, zowel in de voor- als namiddag. Wie interesse heeft om een zomeratelier te volgen kan terecht op de website van Op Mijn Talloor.

Media