Correcte Carbonara

Spaghetti Carbonara Food Fotografie Op Mijn Talloor

Een tijdje geleden las ik een artikel in de krant over Spaghetti alla Carbonara. Er was heel wat heisa ontstaan rond een recept in The New York Times: ‘Smoky Tomato Carbonara‘.

De verontwaardiging bij de Italianen was groot. Tomaten horen nu eenmaal niet in dit gerecht. En ik als Italiaan kan dat beamen.

Ik wil jullie daarom het enige echte recept voor Spaghetti alla Carbonara meegeven. En nee, da’s niet op basis van room of Parmezaanse kaas.

Het zal de beste Carbonara zijn die je ooit gegeten hebt. Trust me, I’m Italian…

Spaghetti Carbonara
Voorbereiding 5 min
Koken 20 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g spaghetti
  • 9 eierdooiers
  • 250 g guanciale
  • 100 g pecorino romano
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de guanciale in reepjes van 1 centimeter. Verwijder het vet niet, dit is een smaakbom. Als je guanciale over een korst beschikt, verwijder je die wel.
  • Zet een ruime kookpot met gezouten water op het vuur.
  • Neem een antikleefpan en verhit zonder vetstof. Bak de guanciale 15 minuten op een middelhoog vuur. Het vet zal smelten en de stukjes spek worden krokant gebakken.
  • Kook de spaghetti al dente in kokend water.
  • Doe de eierdooiers in een kom samen met de pecorino en een royale portie gemalen zwarte peper. Meng alles goed door elkaar. Voeg op het einde ongeveer 3 eetlepels van het kookvocht van de pasta toe aan het mengsel.
  • Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Meng de guanciale door de spaghetti zodat de smaken zich vermengen. Roer daarna het eimengsel erdoor. Meng alles goed en snel zodat de eieren niet beginnen te koken in de hete spaghetti!
  • Indien de saus niet romig genoeg is, voeg je nog wat kookvocht toe. Dresseer alles in een diep bord en werk af met wat extra pecorino en zwarte peper.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten