Als je van hartverwarmende gerechten houdt, dan is deze risotto met @flandrienkaas Jong en sappige Italiaanse worst een absolute must-try. De romige structuur van de risotto gecombineerd met de rijke smaken van paddenstoelen en gesmolten kaas maken dit gerecht perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie.
Cheesy risotto met bospaddenstoelen & Italiaanse worst
Koken 35 minuten min
Totaal 35 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 200 g Flandrien Jong
- 300 g risottorijst
- 400 g Italiaanse worst
- 800 ml rundsfond
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 g paddenstoelenmix
- 1 glas witte wijn
- peterselie
Basics
- peper
- zout
- olijfolie
- boter
Instructies
- Snij de ui & look fijn. Stoof aan in olijfolie. Voeg de risotto toe, laat meestoven & blus met de witte wijn.
- Kook de wijn uit, voeg de helft van de fond toe en laat inkoken. Voeg beetje bij beetje de rest van de fond toe tot de rijst gaar is.
- Snijd de paddenstoelen in hapklare stukken. Smelt boter in een pan, ontdoe de worst van z'n vel en breek ze in stukken in de pan. Bak tot ze bijna gaar is, voeg de paddenstoelen aan en stoof tot alles gaar is.
- Zet het vuur uit, rasp de Flandrien Jong in de risotto en roer goed door. De kaas zal mooi smelten tot een heerlijk cheesy geheel.
- Voeg de paddenstoelen en worst toe, roer nogmaals door en werk af met fijngesneden peterselie. Smakelijk!