Ingrediënten (4 personen):
- 2 ciabatta’s
- lookboter
Bruschetta met camembert
- 1 camembert
- 100g gerookte spekblokjes
- 100g champignons
- honing
- peper & zout
Bruschetta met guacamole & scampi
- 8 scampi’s
- 100g guacamole
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl currypoeder
- peper & zout
Bruschetta met tomatensalsa
- 2 zoete tomaten
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 5 blaadjes basilicum
- 1 tl oregano
- olijfolie
- aceto balsamico
- peper & zout
Bereidingswijze:
Snijd de ciabatta’s open en verdeel in 12 aparte broodjes. Bestrijk 8 van de broodjes met kruidenboter. De andere 4 broodjes bestrijk je royaal met camembert. Plaats een 10-tal minuten in een oven op 180°C.
Bruschetta met camembert
Hak een 4-tal champignons fijn. Verhit een pannetje en bak het gerookt spek aan. Doe de champignons erbij en bak 5 minuten. Kruid af met peper & zout.
Neem de broodjes met de camembert en leg hierop de champignons en het spek. Werk af met honing.
Bruschetta met guacamole en scampi
Kuis de scampi’s en verwijder het pantser. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en currypoeder en bak ze in enkele minuten gaar.
Bestrijk de warme ciabatta met guacamole en leg per broodje 2 scampi’s erbovenop.
Bruschetta met tomatensalsa
Snijd de tomaatjes en de sjalot fijn. Plet de knoflook en doe dit bij de tomaten en sjalot. Kruid met oregano, peper & zout. Roer er fijngehakte basilicum door en werk af met olijfolie en aceto balsamico.
Leg de tomatensalsa op de warme ciabatta. Smakelijk!