Italianen: ogen toe, dit gaan jullie misschien niet zo graag zien. 😂
Pulled pork Mac & Cheese
Koken 6 uur uur
Totaal 6 uur uur
Gang Main Course
Keuken American, Italian
porties 6 personen
Ingrediënten
Pulled Pork
- 1 kg varkensschouder
- BBQ rub of kruidenmengeling naar keuze
- BBQ saus wij gebruikten de Cowboy Sauce van Brussels Ketjep
- 200 ml appelsap
Mac & Cheese
- 1000 ml melk
- 100 g boter
- 100 g tarwebloem
- 200 g cheddar
- 200 g geraspte mozzarella
- 500 g korte pasta naar keuze
Basics
- Peper
- Zout
- Paprikapoeder
- Nootmuskaat
Instructies
Pulled Pork
- Wrijf de varkensschouder volledig in met de BBQ rub
- Neem een ovenpot, giet daarin het appelsap en voeg daarna de varkensschouder toe.
- Dek af en bak in de oven op 120° C gedurende 3 tot 6 uur tot het vlees een interne temperatuur van 88 – 92° C bereikt. Pak de varkensschouder daarna in in zilverpapier en laat 30 minuten rusten.
- Als alles goed liep kan je het vlees nu uit elkaar trekken met 2 vorken. Voeg hierbij nu ongeveer 100 ml BBQ saus zodat het vlees lekker smeuig wordt.
Mac & Cheese
- Maak een bechamelsaus met de melk, boter & tarwebloem. Haal van het vuur en voeg de cheddar en de helft van de mozzarella toe. Proef en kruid bij met peper, zout, nootmuskaat & paprikapoeder.
- Kook de pasta gaar volgens de verpakking in goed gezouten water. Giet af en meng met de bechamel.
Afwerken
- Roer 3/4 van het pulled pork door de mac & cheese. Doe dit in een ovenschaal. Leg de rest van het pulled pork bovenaan de ovenschotel met daarbovenop de rest van de mozzarella en een swirl BBQ saus. Bak het geheel nog 10 minuten op 200° C in een voorverwarmde oven.