Jaaaa, soepseizoen is geopend! π Waar zijn die soepfans? πββοΈ
Kent ge het gevoel dat ge soep eet (of drinkt, wat is het nu eigenlijk) maar snel daarna toch weer een beetje honger hebt?
Niet met deze bad boy! π
We gebruikten niet alleen prei & broccoli maar voegden op het einde ook witte bonen & ricotta toe.
Alles mixen en πͺTadaaaaπͺ: een soep die gigantisch goed vult en ge echt wel een volledig dag mee verzadigd zit. π
Broccoli-preisoep met ricotta & witte bonen
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Soup
Keuken Italian
porties 2 liter
IngrediΓ«nten
- 1 broccoli
- 1 stengel prei
- 4 tenen knoflook
- 1 gele ui
- 20 blaadjes basilicum
- 1500 ml groentenbouillon
- 400 g witte bonen
- 250 g ricotta
Basics
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Snijd de prei, knoflook en gele ui in grove stukken. Neem een grote kookpot en stoof aan in olijfolie.
- Snijd de broccoli in roosjes. Gooi de stengel niet weg maar snijd ook in grove stukken. Stoof mee aan in de kookpot.
- Overgiet het geheel met de groentenbouillon. Dek de kookpot af en laat minstens 20 minuten koken.
- Lek de witte bonen uit en voeg toe aan de soep. Laat nog een vijftal minuten meegaren (zonder dat de soep aan de kook is).
- Haal de soep van het vuur, voeg de ricotta toe en mix tot een glad geheel. Kruid eventueel bij met peper & zout.
- Serveer met wat extra ricotta in het bord.