Klassieke risotto met coquilles

Coquilles met erwtenrisotto Food Fotografie Op Mijn Talloor

IngrediΓ«nten (2 personen):

  • 10 coquilles
  • 150g risottorijst
  • 200g diepvrieserwtjes
  • 1 dl witte wijn
  • 500 ml groentenbouillon
  • 100g parmezaanse kaas
  • 1 ajuin
  • olijfolie
  • klontje boter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

Snipper de ajuin fijn en stoof aan in een ruime kookpot met wat olijfolie.

Voeg de risottorijst toe en laat samen met de ajuin even aanbakken.

Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg meteen daarna de groentenbouillon toe. Laat het vocht rustig inkoken. Roer af en toe eens zodat de onderkant niet aanbakt.

Van zodra het meeste vocht is verdampt, voeg je de diepvrieserwtjes toe. Laat enkel minuten garen en werk af met Parmezaanse kaas, peper en zout. Roer er op het einde nog een klontje boter door voor de smeuΓ―gheid.

Kruid de coquilles langs beide kanten met peper en zout en giet er een goeie scheut olijfolie over. Zet aan antikleefpan op het vuur en laat eerst goed verhitten. Van zodra de pan heet genoeg is, bak je de coquilles krokant (een goeie minuut langs elke kant).

Serveer de risotto in een diep bord en leg de coquilles erbovenop.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🀩