Spaghetti Scampi & Curry

Spaghetti scampi curry

Een heerlijke combinatie van Italiaanse pasta met de exotische smaken van curry en scampi. Perfect voor een doordeweekse avond of een speciale gelegenheid.

Spaghetti Scampi & Curry
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Fusion, Italian
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g spaghetti
  • 300 g scampi
  • 250 ml volle room
  • 2 sjalotten
  • 5 tenen knoflook
  • 1 el geel currypoeder
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1 à 2 chilipepers indien je het pikant wil
  • peterselie

Basics

  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Pel de scampi. Kruid ze langs beide kanten met peper & zout. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de scampi goudbruin. Leg ze aan de kant na een tweetal minuten.
  • Snijd de sjalot, de look en optioneel de chilipepers fijn. Stoof de smaakmakers samen het currypoeder enkele minuten in een goeie scheut olijfolie. Blus met de witte wijn en laat uitkoken. Voeg de volle room toe en laat een 15-tal minuten pruttelen op een gemiddeld vuurtje.
  • Kook de spaghetti 2 minuten minder dan op de verpakking staat vermeld in goed gezouten water.
  • Voeg de gekookte spaghetti samen met 1 pollepel pastawater toe aan de saus en laat daar nog 2 minuten verder koken.
  • Snijd de scampi in hapklare stukjes en roer ze door de pasta. Serveer met wat fijngehakte peterselie.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩