Linguine nerano

Linguine nerano header

Deze verse pasta kan je (a) zelf klaarmaken (b) gewoon komen afhalen in Gent of in Deinze op 7 of 8 juli tijdens onze takeaway.

Linguine alla nerano
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g linguine
  • 2 courgettes
  • 100 g provolone
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 1 teen look
  • 12 scampi
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de courgettes in plakjes, bestrijk rijkelijk met olijfolie en plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C. Haal ze uit wanneer ze zouden verbranden.
  • Snijd of pers de look. Doe een royale scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de look.
  • Voeg de courgettes toe en stoof nog heel even mee.
  • Maak zelf je linguine (100g bloem tipo 00, 100g semola, 2 eieren) of koop voorgemaakte linguine en kook 2 minuten minder dan op de verpakking staat aangegeven in goed gezouten water.
  • Schep de linguine rechtstreeks over van het pastawater in de saus. Voeg ook nog 1 pollepel pastawater toe aan het geheel.
  • Verhoog het vuur en meng de pasta met de saus tot het een geheel wordt. Schud hierbij alles telkens goed op zonder veel tussenpauzes. Kruid eventueel bij met peper & zout.
  • Meng de Provolone & Parmezaanse kaas. Haal de pan van het vuur en voeg de kaas toe aan het gerecht. Roer alles een laatste keer goed door elkaar, voeg de gebakken scampi's toe & serveren maar.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩