Linguine nerano

Deze verse pasta kan je (a) zelf klaarmaken (b) gewoon komen afhalen in Gent of in Deinze op 7 of 8 juli tijdens onze takeaway.

Linguine alla nerano
Koken 30 min
Totaal 30 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g linguine
  • 2 courgettes
  • 100 g provolone
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 1 teen look
  • 12 scampi
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de courgettes in plakjes, bestrijk rijkelijk met olijfolie en plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C. Haal ze uit wanneer ze zouden verbranden.
  • Snijd of pers de look. Doe een royale scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de look.
  • Voeg de courgettes toe en stoof nog heel even mee.
  • Maak zelf je linguine (100g bloem tipo 00, 100g semola, 2 eieren) of koop voorgemaakte linguine en kook 2 minuten minder dan op de verpakking staat aangegeven in goed gezouten water.
  • Schep de linguine rechtstreeks over van het pastawater in de saus. Voeg ook nog 1 pollepel pastawater toe aan het geheel.
  • Verhoog het vuur en meng de pasta met de saus tot het een geheel wordt. Schud hierbij alles telkens goed op zonder veel tussenpauzes. Kruid eventueel bij met peper & zout.
  • Meng de Provolone & Parmezaanse kaas. Haal de pan van het vuur en voeg de kaas toe aan het gerecht. Roer alles een laatste keer goed door elkaar, voeg de gebakken scampi's toe & serveren maar.

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩