Deze verse pasta kan je (a) zelf klaarmaken (b) gewoon komen afhalen in Gent of in Deinze op 7 of 8 juli tijdens onze takeaway.
Linguine alla nerano
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 250 g linguine
- 2 courgettes
- 100 g provolone
- 20 g Parmezaanse kaas
- 1 teen look
- 12 scampi
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Snijd de courgettes in plakjes, bestrijk rijkelijk met olijfolie en plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C. Haal ze uit wanneer ze zouden verbranden.
- Snijd of pers de look. Doe een royale scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de look.
- Voeg de courgettes toe en stoof nog heel even mee.
- Maak zelf je linguine (100g bloem tipo 00, 100g semola, 2 eieren) of koop voorgemaakte linguine en kook 2 minuten minder dan op de verpakking staat aangegeven in goed gezouten water.
- Schep de linguine rechtstreeks over van het pastawater in de saus. Voeg ook nog 1 pollepel pastawater toe aan het geheel.
- Verhoog het vuur en meng de pasta met de saus tot het een geheel wordt. Schud hierbij alles telkens goed op zonder veel tussenpauzes. Kruid eventueel bij met peper & zout.
- Meng de Provolone & Parmezaanse kaas. Haal de pan van het vuur en voeg de kaas toe aan het gerecht. Roer alles een laatste keer goed door elkaar, voeg de gebakken scampi's toe & serveren maar.