Verse, handgemaakte pasta in Gent: dochter Restaurant Firenze treedt in de voetsporen van haar papa

Contactgegevens

Persbericht

Wie maar niet genoeg kan krijgen van de Italiaanse keuken wordt binnenkort in Gent op zijn wenken bediend. Elisa Palella, dochter van het bekende Restaurant Firenze (Blandijnberg), maakt vanaf 30 juni elke week handgemaakte pastagerechten om mee te nemen. Dat doet ze samen met haar man Davy de hele zomer lang, elke donderdag in het restaurant van haar vader.

De liefde voor de Italiaanse keuken en pasta in het bijzonder kreeg Elisa met de paplepel binnen. Op 18-jarige leeftijd kwam haar papa Carmelo vanuit Sicilië naar Gent op zoek naar een job in de horeca. Die zoektocht wierp zijn vruchten af en enkele jaren later startte Carmelo samen met zijn vrouw Annemie het Italiaanse Restaurant Firenze op dat ondertussen al meer dan 30 jaar gevestigd is op de Blandijnberg in Gent.

Elisa Palella

Al van jongs af aan werd Elisa ondergedompeld in de Italiaanse keuken. Ze ontwikkelde er een passie voor die ze ook overbracht op haar man Davy. Elisa: “Samen met Davy startte ik vorig jaar met Op Mijn Talloor, onze onderneming waarmee we op regelmatige basis Italiaanse kookworkshops organiseren. Zo dragen we ook ons steentje bij om de échte Italiaanse keuken en cultuur in België te helpen ontwikkelen.

Ondertussen leerden al meer dan 300 deelnemers zelf pasta maken tijdens de kookworkshops van Op Mijn Talloor. “Maar niet iedereen heeft zin om lange tijd de keuken in te duiken om verse pasta met de hand te maken” vertelt Davy. “Daarom besloten we om vanaf de zomer ook zelf pasta te maken en aan te bieden om mee te nemen.

Elisa: “Voor het maken van de verse pasta trekken we elke donderdag de keuken van Restaurant Firenze in. Het restaurant is die dag gesloten en biedt ons het perfecte onderkomen aan. De keuken is volledig voorzien van al het nodige materiaal maar de locatie is ook evenzeer vlot bereikbaar voor de klanten om de pastagerechten af te halen. De zone rond de Blandijnberg valt niet binnen het circulatieplan, biedt voldoende parking en is daarnaast ook zeer vlot bereikbaar met de fiets.

Pastagerechten van de takeaway van Op Mijn Talloor zijn enkel te verkrijgen op bestelling via de webshop en kunnen de dag zelf telkens afgehaald worden tussen 16u en 18u30. Elke week staat er een ander gerecht op het menu én wordt er een vegetarische variant en kinderportie aangeboden.

Media