Ga terug
+ servings
Groentelasagne met Gehakt
Voorbereiding 15 minuten
Koken 30 minuten
Totaal 45 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen

Ingrediënten
  

Groenten

  • 3 courgettes in plakjes
  • 2 aubergines in plakjes
  • 2 paprika's gegrild en in repen

Kaas en vulling

  • 350 g ricotta
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 ui fijngesneden
  • 4 tenen knoflook 1 voor ricottamengsel, de rest voor saus
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 glas witte wijn
  • Parmezaanse kaas

Basis

  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Meng ricotta met ei, geplette knoflook, peper en zout voor het ricottamengsel. Fruit ui en knoflook voor de saus, voeg gehakt toe en bak rul. Voeg tomatenpuree en witte wijn toe, daarna tomatenblokjes en laat 5-10 min sudderen.
  • Meng ricotta met ei, geplette knoflook, peper en zout voor het ricottamengsel. Fruit ui en knoflook voor de saus, voeg gehakt toe en bak rul. Voeg tomatenpuree en witte wijn toe, daarna tomatenblokjes en laat 5-10 min sudderen.
  • Assembleer de lasagne met lagen van saus, ricotta, courgette, aubergine, paprika, meer saus, ricotta en Parmezaan. Herhaal de lagen en eindig met saus en kaas. Bak 15 min in de oven op 200°C.

Notities

Deze groentelasagne is een fantastische manier om te genieten van een gezond en hartig gerecht. Een perfecte maaltijd voor elk seizoen.